Kādēļ mājaslapā nepieciešams ievietot reklāmas video?


Autors: Igors Rusakovs

Ikviena uzņēmuma galvenais mērķis ir pārdot. Taču, lai preci vai pakalpojumu būtu iespējams pārdot, potenciālajam klientam nepieciešams paskaidrot, kāpēc viņam tas ir vajadzīgs, kādu vērtību tas sniedz un kādas problēmas tādējādi iespējams atrisināt. Šādu funkciju visveiksmīgāk pilda neliels videoklips, kas kalpo kā Jūsu uzņēmuma vizītkarte. Tas ātri un efektīvi nodos nepieciešamo informāciju mājaslapas apmeklētājam.

Kāpēc video ir tik efektīvs?

Līdz ar video ievietošanu mājaslapā palielināsies laiks, ko apmeklētājs pavada Jūsu lapā – video parasti ilgst vairākas minūtes, turpretī parastā teksta lapā apmeklētājs reti uzturas vairāk nekā minūti. To novērtēs arī meklēšanas sistēmas, kas sākušas ņemt vērā lietotāju uzvedības faktorus. Citiem vārdiem sakot, labs videoklips, kas izvietots mājaslapā, ar laiku pozitīvi ietekmēs lapas reitingu un tās apmeklētību tādās meklēšanas sistēmās kā Google vai Yandex.

5 iemesli, kādēļ mājaslapā nepieciešams ievietot video

1. Video palielina pārdošanas rādītājus

Pēc Video Rascal statistikas datiem, 85% cilvēku labprātāk iegādājas preces, ja mājaslapā ir video. Reklāmas video palīdz jaunajiem uzņēmējiem sekot līdzi mājaslapas apmeklētāju skaitam, no kuriem daļa vēlāk var kļūt par viņu klientiem. Lai arī daudzi uzņēmumu īpašnieki joprojām nosaka preces vai pakalpojuma popularitāti tikai pēc pārdošanas rādītājiem, iespējams arī aplūkot, par ko interesējas mājaslapas apmeklētāji, analizējot video skatīšanās statistiku.

2. Video uzskatāmi parāda Jūsu produkciju
Teksts nekad nebūs viennozīmīgs, jo katrs cilvēks to interpretēs dažādi. Video viegli atrisina šo problēmu, uzskatāmi demonstrējot produkciju vai pakalpojumu darbības principus. Cilvēki labāk uztver informāciju, ja viņi redz un dzird, kas viņiem to sniedz. Reklāmas videoklipi veidos komunikācijas kanālu, caur kuru Jūs varēsiet sazināties ar potenciālajiem pircējiem. Ja pircējam patiks Jūsu produkts, viņš padalīsies ar video arī ar saviem paziņām un draugiem.

3. Lielāka redzamība sociālajos tīklos
Arvien vairāk uzņēmumu lieto sociālos tīklus, lai par viņiem uzzinātu pēc iespējas plašāka auditorija. Viņi ievieto video, lai ieinteresētu savus sekotājus. Pētījumi apliecina, ka aptuveni 70% interneta lietotāju skatās video tiešsaistē.

Izvietojiet savus video arī tādās bezmaksas hostinga lapās kā YouTube un Vimeo, ar kuru palīdzību Jūs varēsiet augšupielādēt video un ievietot pie tiem atslēgvārdus.
Pat mazajiem biznesiem ir radusies iespēja nepārmaksājot parādīt savu video reklāmu visā pasaulē.

4. Labāks reitings meklēšanas lapās
Mājaslapas ar neskaitāmām garlaicīgām teksta lapām slikti atlasās Google meklētājā – tātad par tām uzzinās mazs cilvēku skaits. Liels teksta apjoms tāpat aizbiedēs pircējus, kas vēlas ātri uzzināt par produkciju un iegādāties to šeit un tagad. Parasti cilvēkam nepieciešama mazāk nekā minūte, lai pieņemtu lēmumu par pirkumu. Šim nolūkam reklāmas video būs lielisks palīgs.

5. Video atdzīvina mājaslapu
Teksta reklāma… atzīsim – tas ir garlaicīgi! Atdzīviniet to ar reklāmas video palīdzību. Ar PowerPoint prezentāciju un brošūrām vairs nepietiks, lai piesaistītu auditoriju. Turpretī kvalitatīvi veidots video ar labu scenāriju uzreiz piesaistīs vajadzīgo uzmanību.

Paraugs: Atrašanās vieta / kontaktu sadaļai

Paraugs: Reklāmas video