Aero foto un aero video


Autors: Igors Rusakovs

Videoklipi un fotoattēli, kas uzņemti no putna lidojuma, sniedz vēl nebijušas iespējas reklāmas produktu veidošanai. Reklāmas aero fotografēšana vai filmēšana ir efektīvs mārketinga paņēmiens, kas ne tikai piesaista uzmanību produktam, bet arī piedāvā uz to paraudzīties no gluži cita skatupunkta. Lidojoša kamera, kas agrāk tika izmantota tikai kino industrijā, ļauj radīt aizraujošus video, panorāmas fotoattēlus, kā arī parādīt jebkuru komerciālu objektu no labākās puses. Tādējādi tiek piesaistīta skatītāja interese, nodrošināta neordināra pieeja un – pats galvenais – iegūti unikāli attēli ar iespaidīgām un precīzām detaļām. Jūsu mājaslapā izvietotā aero reklāma sniegs virkni priekšrocību, kas ļaus izcelties konkurentu vidū.

Ar dronu uzņemtu aero foto un video priekšrocības

Galvenā multikopteru jeb dronu priekšrocība ir tā, ka tie ir pietiekami viegli manevrējami. Droni spēj attālināties lielā distancē un noturēties gaisā virs objekta, vienlaikus fotografējot vai filmējot 360o panorāmas skatu. Atšķirībā no gaisa baloniem un paraplāniem, multikopteru neietekmē tādi faktori kā spēcīgs vējš vai nosēšanās zona, kas var ierobežot tā pacelšanos, nosēšanos un citus faktorus.

Kādiem nolūkiem tiek izmantota aero fotografēšana un filmēšana?

Aero fotografēšanas un filmēšanas pielietojuma veidi ir gandrīz neierobežoti. Aero foto var izmantot biznesa prezentācijās, reklāmas materiālos, mājaslapu noformējumā utt. Jūsu uzņēmuma panorāmas skati ļauj atainot Jūsu biznesa mērogu un uzskatāmi demonstrēt klientiem un partneriem Jūsu uzņēmumu. Arī aero video pielietojuma iespējas ir ļoti plašas – tie ataino vides mērogu un sniedz iespēju izvietot kadros noteiktu vēstījumu. Piemēram, aero video kadri var tikt izmantoti nekustamā īpašuma demonstrēšanai.

Kā tiek veikta aero fotografēšana vai filmēšana?

Aero fotografēšana un filmēšana tiek veikta, izmantojot profesionālu augstas izšķirtspējas kameru, ko piestiprina pie bezpilota lidaparāta – multikoptera jeb drona. Šī ierīce spēj veikt aero fotografēšanu un filmēšanu no 2 līdz 120 metru augstuma. Šādā augstumā iespējams īstenot gandrīz jebkuru radošu aero foto vai video ideju. Multikopters tiek vadīts attālināti, izmantojot tālvadības pulti. Attēls no kameras tiek nosūtīts tieši uz operatora pulti. Tas ļauj Jums piemeklēt labākos kadrus aero fotografēšanas vai filmēšanas laikā. Uzdodot minikopteram noteiktu trajektoriju un kontrolējot tā lidojumu, operators veic konkrētu objektu aero fotografēšanu vai filmēšanu.


Vajadzības gadījumā ir iespējams nodrošināt dažādas kameras lidošanas trajektorijas, apļveida panorāmas uzņemšanu utt.


Mūsdienīga aero fotografēšana un filmēšana – tas ir milzīgs iespēju kopums patiesi satriecošu un spilgtu kadru iegūšanai.


Aero video var tikt izmantoti, piemēram, lai izveidotu reklāmu būvuzņēmumam, tirdzniecības vai nekustamo īpašumu aģentūrai, atpūtas kompleksam utt.
Fotografēšana vai filmēšana ar multikopteru kļūs par lielisku papildinājumu reklāmas brošūrām.